Wetenschappers praatten president Trump bij over hun bevindingen ten aanzien van het coronavirus. Zo lijkt het virus slecht tegen zonlicht, hitte en vochtigheid te kunnen. Ook desinfectiemiddelen als bleekmiddel blijken funest voor de ziekteverwekker.

De fabrikant van de desinfecterende schoonmaakmiddelen Dettol en Lysol, waarschuwt mensen die middelen vooral niet te drinken, te injecteren of op wat voor manier dan ook in het lichaam te brengen.

Het bedrijf komt met de waarschuwing nadat de Amerikaanse president Donald Trump de vraag opwierp of desinfecterende middelen te gebruiken zijn om het coronavirus in het lichaam te bestrijden.

,,Het desinfectiemiddel schakelt het virus in een minuut uit", zei Trump op basis van wat hij van zijn adviseurs had gehoord. ,,Is er een manier waarop we zoiets kunnen doen door het te injecteren? Bijna als een schoonmaak."

,,Net als bij al onze andere producten, moeten onze desinfecterende middelen en hygiëneproducten gebruikt worden op de manier waarvoor ze zijn bedoeld'', reageert Dettol-maker De Britse multinational Reckitt Benckise.

'Het klinkt interessant, dus ik vraag het maar', schamperde Trump.