In recente artikelen van CNN en Reuters worden complimenten gegeven aan de Vietnamese chefs wegens hun inspanningen om de mensen op te vrolijken in de coronaviruspandemie.
Hoang Tung, chef-kok en oprichter van Pizza Home - een afhaalwinkel in Hanoi, heeft vorige maand een coronavirusvormige burger gemaakt. Tung vertelde CNN dat hij de hamburgers had bedacht, die met groene thee bevlekte broodjes bevatten met kleine 'kronen' die zijn ontworpen om op de microscopische afbeeldingen van het virus te lijken, met het doel om de angst voor de besmettelijke ziekte weg te nemen.
'We hebben de grap dat als je ergens bang voor bent, je het moet eten', zei hij ook tegen Reuters. 'Daarom is het coronavirus niet meer eng nadat je een burger hebt gegeten in de vorm van het virus zelf. Deze manier van denken verspreidt tijdens deze pandemie vreugde. ”
Tung vertelde Hanoitimes dat de afhaalwinkel momenteel dagelijks meer dan 50 van deze hamburgers verkoopt, waarvan het aantal bestellingen van expats in Hanoi met 30% steeg in vergelijking met de eerste dagen van de lancering, eraan toevoegend dat de bestellingen van Vietnamese klanten ook stegen.
Foto