Een bijzondere actie van twee Wijk aan Zeeërs heeft voor de nodige (vrolijke) reuring gezorgd in Castricum. Moeder Maartje de Kaper en dochter Fiene (12) maakten namelijk een mega-stoeptekening voor de deur van verzorgingstehuis De Boogaard.

Door de coronacrisis zit de oma van Maartje 'vast' in het verzorgingstehuis. "Een zorggevangenis noemt ze het zelf", lacht ze. "Maar er wordt goed voor haar gezorgd hoor."

De twee begonnen in eerste instantie met alleen een stoepkrijtgroet voor oma te maken. Maar toen de tekst 'I <3 oma' was aangebracht, besloten Maartje en Fiene een kunstwerkje voor álle bewoners te maken. Even later viel er 'Hou vol! <3' te lezen vanaf de balkons van het wooncomplex.

"Het was heel leuk", vertelt Maartje. "De mensen reageerden heel leuk dat er iets gebeurde. Vanaf een ander gebouw werd en zelfs geapplaudisseerd."

Een klein traantje moest Maartje wegpikken toen de buurman van haar oma plots naar beneden kwam met een A4'tje in zijn hand. Wat bleek? Hij had een foto van de twee gemaakt, en die direct uitgeprint.

"Dat is toch bijzonder? Ik werd daar wel emotioneel van, dat was heel tof om te merken. Hoe een kleine actie, om contact te krijgen met oma, tot een grote reactie en vreugde leidde", besluit Maartje.
Foto