Een Britse verpleegkundige gaat viraal nadat ze in tranen een video opnam na afloop van een zware dienst op haar werk. De 48-jarige Dawn Bilbrough was naar eigen zeggen net klaar met een dienst van 48 uur(!) toen ze afgepeigerd eten en drinken hoopte te kopen in een supermarkt. Ze trof slechts lege schappen aan. ,,Stop alsjeblieft met hamsteren.’’

De angst voor het coronavirus leidt in Engeland al dagen tot chaotische toestanden in supermarkten. Klanten haalden hele schappen leeg en bij sommige filialen stonden gisteren weer enorme rijen. Ouders gingen zelfs met elkaar op de vuist.

Verpleegkundige Bilbrough werkte vanwege het coronavirus twee dagen lang vrijwel onafgebroken op de intensive care in een lokaal ziekenhuis. Tot haar grote verbazing trof ze na haar dienst een geplunderde supermarkt.

,,Ik kom net uit de winkel zonder eten”, snikt ze in een video die ze zelf opnam. ,,Ik kon daar binnen mijn tranen niet inhouden. Ik wilde gewoon wat halen voor de komende 48 uur die ik moet werken. Maar er is geen fruit of groenten. Ik weet niet hoe ik nu gezond moet blijven.”