Raadslid Harry de Olde van de Partij Vrij Almelo (PVA) wil dat het gemeentebestuur van Almelo de parkeerwachter, die een reanimerende huisarts wegens foutparkeren in het centrum bekeurde, op het matje roept.

Dat blijkt uit schriftelijk vragen van De Olde aan het college van burgemeester en wethouders. Het raadslid wil tevens weten hoeveel ‘van dit soort rare bekeuringen’ er de laatste tien jaar in Almelo zijn uitgedeeld.

De Olde vraagt daarbij wat het college van plan is te doen om dergelijke bekeuringen in de toekomst te voorkomen. „Graag uitleg van concrete stappen hierover”, schrijft de Olde. En: „Medici vechten hard in de frontlinie. Laten we hen aandacht en respect geven in plaats van bekeuringen.”

Almelose huisartsen ergeren zich aan parkeerbonnen die ze krijgen in het centrum van Almelo. Daardoor worden er minder visites gereden. Praktijkmanager Joop Groenewold heeft aan de bel getrokken. Hij noemde daarbij een schrijnend voorbeeld. Terwijl zijn vrouw en huisarts Daniëlle bezig was met het reanimeren van een patiënt, kreeg ze een bon. Omdat haar auto voor het huis op de stoep stond.

Nadat ambulanceverplegers de reanimatie hadden overgenomen, legde de huisarts de parkeerwachter uit dat er sprake was van een spoedgeval, waarbij elke seconde telde. Daar had de controleur geen boodschap aan. Hij weigerde de boete in te trekken. Het voorval heeft, na publicatie, tot veel verontwaardigde reacties geleid.