Mendl Weinstock uit Ohio, VS, had vijf jaar geleden al aan zijn zus Riva beloofd om haar huwelijk te crashen met een lama.

De foto die hij van zichzelf, zijn zus en de lama – in kostuumpje – op Reddit postte, gaat nu viraal. Het doldwaze beeld harkte in amper vier dagen tijd al 158.000 likes bij elkaar.

In een interview vertelt Mendl over de context achter de virale foto. “Mijn zus was vijf jaar geleden al over haar huwelijk aan het praten alsof het morgen was, terwijl ze nog niet eens een lief had”, legt de Amerikaan uit. “Ik wilde haar boos maken en een reactie uitlokken, en zei toen ‘als je mij uitnodigt, dan breng ik een lama mee’.” Een gekke kronkel, maar dat was nu eenmaal wat in hem opkwam om het vervelende huwelijksgekwebbel te stoppen.

“Na enkele minuten discussie probeerde ze er zich met omgekeerde psychologie vanaf te maken. Ze zei: ‘oké, de lama is uitgenodigd op het feest’.”

Ze voegt nog toe dat haar broer er zelfs meteen over begon toen ze hem in oktober opbelde om te vertellen dat ze verloofd was. “‘Geweldig, ik bel onmiddellijk de lamaboerderij’, was zijn reactie. Nog geen uur later kreeg ik een sms dat hij bevestiging had gekregen: de lama was gehuurd.” Het grapje kostte de Amerikaan overigens 400 dollar.

Voor Mendl was het elke cent meer dan waard. De eerste reactie van de bruid toen ze naar buiten werd geleid en daar een lama stond te wachten? “Ik haat je zo hard.” Ook haar blik bij het eerste fotomoment met broerlief en de lama vlak daarna, zegt werkelijk alles.

Geen nood, écht boos was Riva niet. Dat bevestigt ook Mendl. “Hoewel veel mensen in reacties op de foto zeggen dat ik haar grote dag heb verpest, vond ze het stiekem geweldig, hoor. Ze heeft me meermaals laten weten dat haar dag er zelfs tien keer zo memorabel door was geworden.”

Aangezien de levensechte lama niet mee binnen mocht in de feestzaal, werd er gezorgd voor 2 opblaasbare lama’s aan de eretafel. Kwestie van het er nog eens goed in te wrijven. Het besluit van Riva: “Mijn wraak zal zoet zijn.”
Foto