Werken op Rotterdam Centraal kan een dure aangelegenheid zijn. Dat ontdekte een meisje dat dacht een mooi bijbaantje bij de HEMA te hebben. Na een paar weken bleek ze meer geld aan reiskosten kwijt te zijn dan te verdienen. De ombudsman voor het openbaar vervoer redde het meisje van een tranendal.
Het Rotterdamse meisje werkt als vakkenvuller bij de HEMA op CS. Die winkel ligt achter de ov-poortjes van de Nederlandse Spoorwegen. De jongedame zou van haar werkgever een passagepas krijgen om door de poortjes te kunnen.

De pas liet lang op zich wachten. Daarom ging het meisje maar met haar ov-chipkaart door de poortjes naar werk. Ze had niet in de gaten dat elke keer twintig euro werd afgeschreven als ze na werk weer door de poortjes terugging. Ze dacht dat als ze niet reisde, ze niets hoefde te betalen.

Haar ouders zagen na verloop van tijd wel dat elke keer de twintig euro naar de NS ging. Uiteindelijk had ze 360 euro te veel betaald.

Tijd om naar de NS te gaan. Die zei dat de moeder van het meisje het geld maar via www.uitcheckgemist.nl moest terughalen. Die website biedt alleen per jaar maar maximaal drie keer de mogelijkheid om geld terug te vragen. Verder wilde de NS niet gaan.

De moeder stapte vervolgens naar de ombudsman voor het openbaar vervoer. Die kon de NS wel overtuigen van het ongelukkige foutje van het meisje. Haar ouders kregen het geld terug. Ook belde de NS met de HEMA en regelde een passagepas voor het meisje. Ze houdt nu weer geld over aan haar baantje.