Een vrouw uit de Amerikaanse staat New Jersey daagt reiswebsite TripAdvisor voor de rechter, nadat een kameel haar tijdens een ritje in Marokko op de grond gooide.

De 24-jarige Breanna Ayala en haar familie boekten in januari 2018 via Viator een kamelenrit bij zonsondergang in Marrakech. De vrouw beweert dat zij en haar familie voor aanvang van de excursie geen veiligheidsinstructies kregen.

Tijdens de rondrit vertelde een van de begeleiders aan Ayala dat de kameel waarop ze zat zwanger was en over ongeveer een maand moest bevallen. De kameel rende later weg van de karavaan, waardoor Ayala op de grond viel en haar arm brak. De begeleiders van de excursie wachtten een uur tot de eigenaar van het bedrijf arriveerde. Pas toen belden ze een ambulance, zo blijkt uit de rechtbankdocumenten. Ayala werd in Marokko geopereerd en verbleef twee dagen in het ziekenhuis.

Ayala beschuldigt Tripadvisor en dochtermaatschappij Viator van nalatigheid en contractbreuk omdat ze niet hebben onderzocht of de reisorganisatie die de kamelentour organiseerde veilig handelde en getrainde, fitte kamelen gebruikte.

Een woordvoerder van Tripadvisor en Viator laat weten dat het bedrijf geen commentaar geeft op lopende rechtszaken.

Viator, dat online klantenrecensies publiceert, meldt op zijn website dat het reizigers helpt bij het researchen en boeken van meer dan 200.000 activiteiten wereldwijd, maar dat het bedrijf de tours niet zelf beheert en niet verantwoordelijk is voor eventuele problemen.

Wanneer klanten een excursie boeken via de website, moeten ze akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf, die stellen dat de interacties met de ‘leveranciers’ van de excursies ‘op eigen risico’ plaatsvinden.