ZAANDAM - Even was er blinde paniek, maar na onderzoek van de gemeente is de storm weer gaan liggen. Het 'rattengif' dat in de bosje in een straat in Het Kalf in Zaandam werd gevonden, blijkt aardappelzetmeel te zijn.

Vanochtend werden de eerste waarschuwingen in de Facebookgroep 'Je bent Zaankanter als' gedeeld. "Op Het Kalf hebben ze bij een paar tuintjes megaveel rattengif gestrooid. Stelletje debielen", aldus een vrouw die het rattengif tegenkwam in de bosjes. Inmiddels is het bericht weer verwijderd. Er kwamen tientallen reacties van huisdiereigenaren die zich zorgen maakten.

Door bordjes die erbij waren geplaatst met de tekst 'Dit is rattengif' werd ook de indruk gewekt dat het daadwerkelijk om gevaarlijk spul ging. De gemeente Zaanstad besloot meteen onderzoek te doen en kwam tot een geruststellende uitslag. Het 'gif' bleek aardappelzetmeel met nootmuskaat te zijn. "Rattengif is immers veel feller van kleur."

Na rondgang van NH Nieuws in de buurt blijkt dat de bordjes zijn geplaatst door een van de boze buren. "Die wilde een statement maken tegen de overlast van hondenpoep in de buurt. Vermoedelijk heeft diegene ook het goedje neergelegd."