Drie kinderen zijn in het Amerikaanse Edgewater door de politie uit hun huis gehaald na een melding van de vader van de kinderen. De meisjes van 8, 9 en 10 jaar woonden tussen maar liefst 245 zwaar verwaarloosde dieren. Het ging om onder meer honden, katten, ratten, muizen en een dode cavia.

De politie kwam in actie na een melding van de vader. De moeder stond niet toe dat de vader de kinderen uit huis haalde nadat hij een punt had gezet achter de relatie. Agenten die een kijkje wilden nemen in het huis roken op de parkeerplaats al een ‘zeer onaangename lucht’.

Dode cavia
Eenmaal binnen werd duidelijk dat de noodzakelijke zorg voor de kinderen en de dieren ontbrak. Door het hele huis lagen rottend voedsel, uitwerpselen en urine van de dieren. Een dode cavia lag nog in een kooi. De politie heeft de kinderen daarom uit huis gehaald en bij een familielid ondergebracht. De dieren zijn naar een asiel gegaan.

De politie in Edgewater roept mensen op te doneren aan het dierenasiel en aan de meisjes. Ze hebben vooral kleding, speelgoed en geld nodig.