De docent van de Japanse studente Eimi Haga zal raar opgekeken hebben toen hij haar essay onder ogen kreeg. Het vel papier was namelijk leeg. Maar dat bleef niet zo.

De studente ninjageschiedenis had namelijk een oude truc van de ninja's gebruikt voor het essay. Ze maakte doorzichtige inkt van gestampte sojabonen en schreef daarmee haar tekst. De techniek heet 'aburidashi'.

De woorden verschenen vervolgens toen de docent het vel papier boven zijn gaspit hield. "Het is iets wat ik heb geleerd toen ik klein was", zei Haga tegen de BBC. "Ik hoopte erg dat niemand hetzelfde idee zou hebben."

Ook was ze bang dat de docent, bij het zien van het lege vel papier, haar essay gewoon in de prullenbak zou gooien. Voor de zekerheid deed ze er daarom toch nog maar een briefje bij: 'verhit het papier'.

Tot groot plezier van de docent. Hij vertelde de BBC dat hij erg verrast was toen hij het essay zag. "Ik had een beetje twijfel dat de woorden goed leesbaar zouden zijn, maar dat lukte. Toen dacht ik: goed gedaan!"