Bij het Britse etablissement The George Pub and Grill willen ze hun klanten op allerlei manieren tegemoetkomen. Zo ook als je komt te sterven bij het eten van hun 12,000 calorieën tellende hamburger. In dat geval is de pub immers bereid om te betalen voor je grafsteen.

De Big Ben Nummer 10. Zo heet de monsterburger die het Engelse The George Pub and Grill op zijn menukaart heeft gezet. De enorme hamburger is een opeenhoping van tien aparte burgers, die elk voorzien zijn van een laagje kaas en enkele reepjes spek. De kolos weegt in totaal 1,5 kilogram en kost 31 euro. Uiteraard wordt de burger geserveerd met een stevige portie frieten.

De eigenaars zijn zich bewust van de risico’s die het eten van zo’n burger met zich meebrengt. Daarom willen ze een toegifte doen. Kan je lichaam het niet meer aan en overlijd je tijdens het verorberen van de burger? Dan neemt de pub de kosten van de grafsteen voor zich. De precieze ‘compensatie’ bedraagt 539 euro, wat volgens de eigenaars zou moeten volstaan.

Enkele dappere zielen zijn de uitdaging al aangegaan en kunnen het gelukkig nog navertellen. Zo ook Kyle Gibson, een wedstrijdeter, die het volgens The Mirror voor elkaar kreeg de burger in slechts 21 minuten en 56 seconden naar binnen te werken. Het is volgens hem zeker de moeite waard, Gibson noemde het “de beste burger die hij ooit heeft gehad”.