FBI-agenten die een illegale handel in uiteengereten menselijke resten onderzochten, hebben emmers vol met handen, armen, benen, ingevroren massa van mannelijke geslachtsorganen en lichaamsdelen van diverse personen aan elkaar bevestigd, gevonden in een wetenschappelijk laboratorium in Arizona, VS.

Het Biologisch Onderzoekscentrum in Phoenix – een lichaamsdonatie en weefselbank faciliteit – werd aangeklaagd door acht families na de ontdekking.

Het centrum werd gerund door eigenaar Stephen Gore, die menselijke delen verkocht zonder toestemming van donoren.

Het lab werd in 2014 ontmanteld door de politie, maar de gedetailleerde informatie kwam pas deze week aan het licht, vanwege de uitspraak in de rechtszaken die waren aangespannen.

Agenten haalden aan dat ze lichamen vonden die waren doorzaagd met een kettingzaag.

Emmers vol met menselijk bloed en lichaamsweefsel lagen overal op de vloer of in een diepvries en er waren geen identificatielabels om de lichamen te onderscheiden.

Men zag ook een klein hoofd van een vrouw dat was bevestigd aan een mannelijk lichaam, net als Frankenstein, en ook nog opgehangen aan een muur.

Het kostenplaatje voor een hoofd bedroeg US$ 500, armen US$ 750 en een volledig lichaam US$ 5000.

“Dit is een horrorverhaal. Het is gewoon ongelooflijk”, zegt Troy Harp, een van de eisers.
Harp doneerde zijn moeder en grootmoeder in 2012 en 2013 aan de faciliteit met dien verstande dat hun lichamen gebruikt zouden worden voor wetenschappelijk onderzoek.
“Kanker, leukemie en noem maar op, gebruik maken van weefsel,” zei Harp. “Dat is wat aan mij werd verteld.”

Gore is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar.