De onderzoeksrechter in Tongeren heeft zondag een 35-jarige man uit Genk aangehouden voor een inbraak in een warenhuis. De lokale politie van Genk pakte hem op, nadat agenten de man in het warenhuis iets zagen drinken. Door het raam aan de voorkant zagen de agenten de dorstige inbreker staan.
Zaterdag rond 23 uur kwam een inbraakmelding binnen voor het Aldi-warenhuis aan de Wilde Kastanjelaan in Genk. Toen een patrouille ter plaatse ging, stelden ze vast dat de inbreker binnen stond. Een warenhuisverantwoordelijke opende de toegangsdeur, zodat de agenten hem zonder problemen konden vatten.
De inbreker had een gat in het dak gemaakt om de winkel binnen te dringen. De buit, 100 pakjes sigaretten en een pak fruitsap, stond klaar op het dak. De winkeldief was nog even de winkel terug binnengeklommen om iets te drinken. Tijdens het verhoor bekende de man dat hij op 8 februari hetzelfde warenhuis was binnengedrongen via het dak. Toen jatte hij 50 pakjes sigaretten. De Genkenaar verkocht de buit om zijn drugsverslaving te kunnen betalen. De man is geen onbekende voor justitie.