Vaticaan's homofobe hypocrisie: 80 procent van de priesters is een homo, zo onthult een explosief boek
Ongeveer 80 procent van de priesters in Vaticaanstad is homo, volgens een nieuw boek met details over vermeende geheime relaties, mannelijke prostituees en verbluffende hypocrisie van de meest anti-homo-leden van de hogere regionen van de katholieke kerk.
Het nieuwe boek van de Franse journalist Frederic Martel, 'In the Closet of the Vatican' (In de kast van het Vaticaan), beweert dat hoe erger homofoob de priester is, hoe groter de kans is dat hij zelf homo is.
Hoewel niet alle priesters die in het boek van 570 pagina's worden beschreven handelen naar hun seksuele voorkeuren, hebben velen naar verluidt relaties met hun medevaders, terwijl sommigen de voorkeur geven aan toevallige sekspartners en anderen gebruik maken van de diensten van mannelijke prostituees, volgens de recensie van het nieuwe boek in het katholieke medium de Tablet.
Martel's schandalige claims komen nadat hij vier jaar lang meer dan 1.500 mensen interviewde, waaronder 200 priesters, 41 kardinalen en 52 bisschoppen, diplomatieke functionarissen, bewakers en anderen in het Vaticaan. Martel, die een voormalig adviseur van de Franse regering was en homo is, bezocht herhaaldelijk Rome, waar hij soms verbleef in het Vaticaan of de Heilige Stoel in Rome.
De uitgevers van Martel hebben het boek beschreven als een "verrassend verslag van corruptie en hypocrisie in het hart van het Vaticaan." Een van de beweringen is dat de vroegere Colombiaanse kardinaal Alfonso López Trujillo gebruik maakte van de diensten van homoseksuele prostituees, ondanks zijn fervente verdediging van de opvattingen van de kerk over homoseksualiteit .
Het boek wordt vrijgegeven op 21 februari, op dezelfde dag als de seksueel misbruik-top van Paus Francis. Hoewel het boek zich niet richt op de problemen van de katholieke kerk met seksmisbruik door kinderen, vindt Martel dat de geheime seksuele cultuur het voor homoseksuele priesters in het geheim moeilijk maakt om misbruikers aan te klagen.

"De kwestie van homoseksualiteit is een zeer ernstige kwestie die vanaf het begin adequaat moet worden onderzocht bij de kandidaten [voor het priesterschap]." zei Paus Franciscus afgelopen december nog.