Meerdere studenten uit de studentenflat bij station Lelylaan (A'dam) hebben het afgelopen jaar enveloppen met drugs in hun brievenbus ontvangen. Drugsdealers bleken het adres van de bewoners te hebben gebruikt als retouradres voor de illegale verzendingen.

Dat meldt NAP Nieuws, een nieuwssite die wordt gerund door journalistiekstudenten van de UvA. Op de brieven, gevuld met onder andere xtc-pillen en cocaïne, zat een sticker met de tekst 'Health Store Amsterdam' en het adres van de bewoners.

De drugsbrieven zijn besteld op het 'dark web', een afgeschermd deel van het internet dat alleen met specifieke software beschikbaar is. Het komt vaker voor dat er voor dit soort bestellingen een niet bestaand adres als retouradres wordt opgegeven, vertelt een woordvoerder van de politie aan NAP Nieuws.

Eén van de bewoners ontving per post meerdere xtc-pillen en zakjes cocaïne. Hij besloot echter niet de politie te bellen, maar liet de drugs testen om vervolgens zelf te gebruiken. 'Die pillen kreeg ik bijvoorbeeld vlak voor Koningsdag in de bus. Ik heb er toen veel plezier van gehad,' vertelt hij aan de nieuwssite.
Foto