Michele Arias had niet gedacht dat ze haar verlovingsring nog terug zou zien. Vlak nadat ze tijdens een vakantie in Costa Rica ten huwelijk was gevraagd, verloor ze haar ring op het strand. Een wildvreemde vond hem een maand later terug.

Michele en haar verloofde Doug vierden vakantie in Costa Rica. Tijdens een tripje naar het strand had Michele haar verlovingsring even afgedaan. Ze stopte hem in het borstzakje van Doug, schrijft de Miami Herald.

Toen ze hem later weer om wilde doen, was de ring spoorloos. Het ging om een bijzondere ring: een speciaal gemaakt exemplaar, dat al jaren in de familie was. Doug en Michelle begonnen meteen te zoeken in het zand. Maar het was tevergeefs. Na een uur moesten ze hun zoektocht opgeven.

Michele deelde een oproep in een Facebookgroep in Costa Rica. Ze vroeg of iemand de ring toevallig had gevonden en meegenomen. In de reacties werd de Amerikaan David Harris getagd. Die had namelijk in de jaren 70 ook een verloren ring gevonden.

Harris stuurde een berichtje aan Michele. "Als je de ring nog steeds kwijt bent, stuur me even een berichtje", stuurde hij. Hij hoorde niks terug, omdat het bericht in haar spam terecht was gekomen.

Op oudjaarsdag zag ze het bericht. Ze vroeg of hij een kijkje wilde nemen, maar had weinig hoop. Harris ging met zijn metaaldetector naar het strand. En wonder boven wonder: hij vond de ring.

Michele herinnert zich nog goed hoe ze hoorde dat de ring terecht was. "Ik was compleet verrast en kon het niet geloven." En toen ze een foto kreeg van haar ring: "Ik riep: holy shit! Hij heeft 'm gevonden."

Uiteindelijk kwam de ring weer om de vinger van Michele terecht. Al was dat ook nog een hele klus: hij kon niet gewoon met een pakketdienst worden opgestuurd. Via vrienden die op vakantie gingen naar Costa Rica, kwam de ring weer thuis.
Foto van het aanzoek