SCHAGEN - Het is bijna niet te geloven maar Sanne en Bas Slijkerman uit Schagen weten de geboortes van hun dochters heel goed te plannen. Zo lijkt het. Op nieuwjaarsdag is hun derde dochter, Sara, geboren. Een bijzondere verjaardag voor de komende jaren, maar er is meer...

Eigenlijk was de geboorte van Sara uitgerekend op 2 januari. "Maar Bas vertelde iedereen dat ik op de 1ste zou bevallen. Daar grapten we over, maar dat het zou gebeuren wisten we niet," vertelt Sanne Slijkerman aan NH Nieuws.

Toevallig
Planning of niet, Sara is geboren op 1 januari, 1-1. "We hebben nu drie dochters. En Lot, onze tweede dochter is geboren op 5-5, 5 mei 2016. Da's toevallig toch?"

Maar het wordt nog gekker, want Anna, de oudste dochter is geboren op 8 augustus 2014. Op 8-8. "We hebben 1-1, 5-5, 8-8. Het zit niet in de familie. Het zijn de eerste drie op een dubbele datum. Het is gewoon geluk."

Legendarisch
Oma Dieneke vertelt het aan iedereen die het wil horen: "1-1, 5-5, 8-8. Oh wat leuk, zegt iedereen dan. Ik vind het gewoon legendarisch." Of er nog een volgende komt? Sanne: "We hebben nog geen herfstkindje, dus we gaan voor 10-10 of 11-11."