Een wel heel bijzondere straf voor een Argentijnse radio-dj. Omdat hij zo vrouwonvriendelijk was in zijn shows, moet hij van de rechter nu elke week een feministe 10 minuten ononderbroken aan het woord laten. Daarmee ontloopt hij strafvervolging voor discriminatie van vrouwen. De 'straf' duurt vijf maanden.

Na die 10 minuten mag de dj van de rechter ook niet ingaan op het betoog van de feministe, schrijft de BBC.

Radio-dj Angel Etchecopar werd er van beschuldigd dat hij tirades hield vol vrouwenhaat. Tijdens zijn radioprogramma op de Argentijnse zender Radio 10 noemde hij feministen onder meer 'feminazi's' en 'walgelijke mensen'.

Reden voor het Openbaar Ministerie om hem te vervolgen voor genderdiscriminatie. De dj werd aangeklaagd voor 'beledigende, denigrerende en discriminerende' uitlatingen over vrouwen.

Toen gebeurde er iets verrassends. "Etchecopar kwam naar het verhoor met een schuldbewuste houding en bleek heel anders dan de persoonlijkheid in de media", zei aanklager Federico Vilalba Diaz.

De dj wist de autoriteiten te overtuigen dat hij wilde veranderen. Een vrouwelijke rechter liet de zaak tegen hem vallen als hij een voorwaardelijke straf zou krijgen. Aanklagers bepalen wie te gast zijn in de show en welke onderwerpen er worden besproken.