Een oma heeft afgelopen dinsdag de verkeerde baby meegekregen bij kinderopvang De Kinderkamer in Eindhoven.

Toen de leidsters van de opvang achter de fout kwamen, was oma al thuis. Niet met haar eigen kleinzoon maar met de zoon van een ander stel. Even paniek, vooral omdat ze bij de opvang van oma geen telefoonnummer hadden

,,Een buitengewoon vervelende situatie”, aldus Claudia Wittens, eigenaresse van De Kinderkamer. ,,Gelukkig zijn de kindjes geen moment in gevaar geweest. Via haar dochter hebben we het adres van de grootmoeder achterhaald en toen hebben we het kindje zo snel mogelijk opgehaald. De andere baby was gelukkig nog bij ons.”

Een bizar verhaal. Dat er iets niet helemaal klopte had oma wel gemerkt, vertelt Wittens. ,,Ze twijfelde, maar omdat haar kleinkind de dag ervoor ziek was geweest dacht ze dat het wellicht daaraan lag. Het zijn twee baby’s van drie maanden die erg veel op elkaar lijken. Daarmee wil ik het niet goedpraten maar het blijft mensenwerk.”

Volgens Wittens hebben de ouders van beide baby’s begripvol gereageerd. ,,Ze waren vooral blij dat met de kinderen alles goed was en dat we open en eerlijk waren. Allebei de kindjes blijven ook gewoon op de opvang dus dat zegt ook wel iets over het vertrouwen.”

Wittens heeft het voorval gemeld bij de GGD en de afgelopen dagen contact gehouden met de ouders van beide baby's. ,,En vooral ook met de oma die het verkeerde kindje heeft meegenomen. Die vindt het natuurlijk heel erg dat ze haar eigen kleinkind niet herkend heeft.”