Een bezoekje aan de English National Opera in Londen is afgelopen weekend niet zo vlot verlopen. Bezoekers kregen de instructies om hun eigen waterflesjes af te geven, tot ontzetting van de aanwezigen. De directie wil hiermee een einde maken aan overmatig dronkenschap.

Bezoekers nemen steeds vaker hun eigen alcoholische drankjes mee naar de opera. Niet omdat ze dronken willen zijn, wel omdat de prijzen voor een drankje tijdens de voorstelling absurd hoog zijn. Wie alcohol wil drinken, betaalt daar makkelijk 9,5 pond of zo'n 10 euro euro voor. Veel theatergangers hebben dat er niet voor over.

De schuldige voor deze nieuwe maatregel is de rockgroep Meatloaf. Tijdens de voorstelling 'Bat out of Hell' in het Coliseum, een productie gebaseerd op het gelijknamige album van de band, werd de show meermaals verstoord door luidruchtige dronkaards. Sindsdien worden stewards ingezet om mensen te controleren of ze alcohol bij hebben. De productie werd ondertussen naar een andere theaterzaal verplaatst, maar de maatregel blijft van kracht. De directie heeft zich ondertussen verdedigd door te zeggen dat ze wel streng moeten optreden of dat ze anders hun alcohollicentie dreigen te verliezen.