De gulle giften voor de slachtoffers van het bakfietsongeval in Oss komen niet alleen bij de slachtoffers terecht, maar ook bij de site doneeractie.nl. Het bedrijf heeft al 20.000 euro aan de inzamelingsactie verdiend.

De site helpt mensen door middel van crowdfunding geld in te zamelen voor een wens, droom of project en rekent gemiddeld zes procent van de opbrengst aan commissie en 85 cent per donatie aan transactiekosten. Daarmee komen de verdiensten voor het bedrijf dus nu al boven de 20.000 euro uit. Daar doet het bedrijf niet geheimzinnig over, de marge wordt gewoon op de site vermeld.

Nick Nietveld is initiatiefnemer van de doneeractie in Oss. Hij wil met de actie geld inzamelen voor de slachtoffers, nabestaanden, de machinist en andere betrokken bij het ongeval. Tegen het Eindhovens Dagblad zegt hij korting te krijgen. "De exacte bedragen mag ik niet noemen. Daarover zijn we ook nog in overleg. Ze zijn heel loyaal."

Het bedrijf gebruikt het geld om het platform te verbeteren en te onderhouden. Floris van Haaster is bestuurder van het internetbedrijf dat onderdeel is van NetLevel. Hij mailde naar de krant: "Wij geven nooit inhoudelijk informatie over acties op ons platform. Ook niet over eventuele prijsafspraken (zoals die er in dit geval gemaakt zijn voor het starten van de actie)."

De bedoeling was om 60.000 euro op te halen. Inmiddels hebben meer dan 12.000 mensen gedoneerd en staat de teller op 186.500 euro. Maandag wordt samen met de gemeente een stichting opgericht om ervoor te zorgen dat het geld op een goede manier bij de juiste mensen terechtkomt.