''Fuck off.'' Dat kreeg een brandweerman in Londen te horen toen hij een ontsnapte papegaai van een dak wilde halen. Om vervolgens de papegaai weg te zien vliegen.

De papegaai, een blauwgele ara genaamd Jessie, zat maar liefst drie dagen lang op het dak van een buurman in de Londense wijk Edmonton. Het beestje wist niet meer hoe ze naar beneden moest komen. Daarop besloot de eigenaar om de brandweer te bellen.

Voordat de reddingspoging begon, had de brandweerman te horen gekregen dat hij 'I love you' tegen de papegaai moest zeggen omdat ze daar meestal positief op reageert. Hoewel Jessie eerst nog 'I love you' terug zei, ging het daarna snel mis. Er volgde een scheldpartij waarbij de papegaai geen blad voor haar mond nam.

Na haar zegje te hebben gedaan, vloog Jessie naar een ander dak toe. Omdat de papegaai niet gewond was, besloot de brandweer om de reddingspoging te staken. Uiteindelijk vloog de papegaai een dag later weer terug naar haar eigenaar.

Toch liet Jessie zich nog van haar beste kant zien. In een filmpje, speciaal opgenomen voor de brandweermannen die ter plaatse kwamen, spreekt de papegaai zijn dank uit de hulp. ''Thank you.''
Foto