De president van Turkmenistan heeft een videoclip uitgebracht. Daarin rapt dictator Gurbanguly Berdimuhamedow samen met zijn kleinzoon het nummer Sportly Turkmenistan, over het moois dat het land te bieden heeft.

Het duo heeft het onder meer over de woestijn in Turkmenistan en de vakantieplaats Avaza aan de Kaspische zee. "Het leven is mooi in mijn moederland, het prachtige en betoverende Turkmenistan", zingt de kleinzoon van de president, die 13 of 14 jaar oud is.

Na het lied geven de twee elkaar een high five en een boks.

De Turkmeense leider en zijn kleinzoon zouden het nummer zelf hebben geschreven. De clip werd uitgezonden op de staatstelevisie, die onder strenge controle van het regime staat. Daarop was ook te zien hoe de twee samen aan het lied werkten.

Berdimuhamedow liet op televisie eerder zien dat hij kan dj'en en gewichtheffen. De beelden behoren tot het weinige nieuws dat uit Turkmenistan komt. Het voormalige Sovjet-land met zo'n vijf miljoen inwoners staat te boek als een zeer ge´soleerde staat.

Berdimuhamedow wordt er door mensenrechtenorganisaties van beschuldigd dat hij een van de meest repressieve regimes ter wereld leidt. In Turkmenistan is het zeer slecht gesteld met vrijheden en mensenrechten.

De president houdt een persoonlijkheidscultus rond zichzelf in stand. In de hoofdstad Ashgabat staat een gouden standbeeld van hem en in 2013 zou hij een filmpje hebben laten verwijderen waarin hij tijdens een race van zijn paard valt.
Filmpje