Behaarde borst, stoere tattoo, je ziet het goed: hier geeft een vader borstvoeding. De meeste kersverse vaders puffen tijdens de bevalling vooral mee of geven washandjes aan. Dit gold niet voor Amerikaanse Maxamillian. Hij legde na een zware bevalling zijn dochter meteen aan de mannenborst.

De Amerikaanse April en Maxamillian Neubauer hebben een nogal bijzondere bevalling achter de rug. April had tijdens de bevalling last van hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging. Toen dochter Rosalie werd geboren, werd moeder April meteen weggehaald om behandeld te worden.

Zonder dat de moeder haar dochter had vastgehouden, werd Rosalie in de armen van Maxamillian gedrukt. "De zuster kwam aangelopen met onze prachtige dochter. Ik ging met haar zitten en deed mijn shirt uit, voor een huid-op-huid moment", zegt de kersverse vader tegen BBC.

'Ik hou wel van een grapje'
Er was wel één klein probleem: kleine Rosalie moest gevoed worden. "De zuster zei dat we een vinger in haar mond moesten doen, om haar aan het idee te laten wennen", zegt Maxamillian.

De zuster vroeg aarzelend of de vader misschien wilde proberen om de baby aan zijn borst te leggen en haar te voeden. "Ik hou wel van een grapje en vind dat je alles een keer geprobeerd moet hebben. Dus, waarom niet?!"
Foto