Inwoners van de regio Perm in Rusland betalen al een tijdje onbewust belasting voor regen. Dat heeft een van de inwoners ontdekt toen hij meer informatie vroeg over zijn gestegen huur. De watermaatschappij rekent het extra bedrag aan omdat het regenwater deels verwerkt door de riolering en de zuiveringsstations.

De belastingsdruk is België behoort tot de hoogste wereldwijd, maar de Russen lijken hun best te doen om wat plaatsen goed te maken. Zo moeten mensen die in de regio Perm wonen nu ook al bijleggen voor regen. Dat bleek toch na wat speurwerk van een inwoner, die een verhoogde energierekening aankreeg, meldt de lokale krant Iskra.

Op de afrekening stond enkel ‘afvoer’, maar na wat rondvragen bleek het om regenwater te gaan. De watermaatschappij vindt dat het recht heeft op een extra bijdrage, omdat een deel van het regenwater ook door de rioleringen en zuiveringsinstallaties verwerkt wordt.

Alleen is het wel verdacht dat het bedrijf de prijsverhoging niet meldde aan de mensen en dat het nog onduidelijk is of het extra bedrag heel het jaar door aangerekend wordt of enkel tijdens periodes met veel regen. Een woordvoerder van de watermaatschappij reageerde al dat de belasting “perfect legaal” is.