Een vrouw wilde een haai voeren in het noordwesten van Australië en had te laat door dat ze niet met een geitje te maken had. Ze dacht dat ze haar vinger kwijt was maar dat viel mee. “Dit was geen haaienaanval. Dit was een blondje dat iets doms deed”, concludeert ze zelf achteraf.

Melissa Brunning zat op een luxe jacht in water dat was omringd door krokodillen. Ze kreeg samen met enkele vrienden de kans om een ‘kalme’ haai te voeren. Ze wilde eigenlijk niet maar stak toch haar hand uit om het dier te voeren.

Met een grote zuigkracht zoog de haai de rechterwijsvinger van de vrouw in zijn mond, tussen de rijen vol scherpe tanden. De zuigkracht was zo sterk dat de vrouw van de boot het water in getrokken werd toen de haai weg probeerde weg te zwemmen. “Ik denk dat de haai evenveel in shock was als ik”, zegt Brunning. “De enige manier waarop ik het kan beschrijven is dat ik een enorme druk voelde en het voelde alsof mijn vinger tot op het bot werd versnipperd. Ik kwam terug boven en ik riep meteen dat ik m’n vinger verloren had.”

Ze dacht dat ze haar vinger kwijt was maar de vinger bleek enkel gebroken. “De haaienbeet was helemaal mijn eigen schuld en niet die van de haai. Het had veel erger kunnen zijn. Dit was geen haaienaanval, het was gewoon een blondje dat iets doms deed”, zegt ze zelf. “Ik ben geen slachtoffer van een haai. Ik respecteer haaien, ik vind ze ongelofelijk. Ik ben altijd van mening geweest dat wanneer je in het water bent, je in hun domein bent, waar zij de top van de voedselketen uitmaken. We zijn niet gemaakt om in het water te zijn, anders hadden we wel vinnen gehad.”