Toen het kalf Bonnie 4 maanden oud was, ontsnapte ze van een boerderij waar vee werd gehouden voor de slacht. Terwijl haar eigenaren druk bezig waren om een vrachtwagen vol te laden met koeien, zag Bonnie haar kans schoon de hielen te lichten. Ze vluchtte een bos in en werd opgenomen door een kudde herten.

Bonnie kwam terecht in een bos in de Amerikaanse staat New York. Wandelaars zagen geregeld een glimp van de koe, maar niemand wist haar te pakken. Mensen vroegen zich af hoe Bonnie in haar eentje wist te overleven gedurende de winter, maar uiteindelijk bleek het kalf helemaal niet alleen te zijn.

Camera's van jagers vingen beelden van het beestje op en zagen dat Bonnie troost had gevonden bij een kudde herten. De kudde had Bonnie volledig geaccepteerd. De koe rustte, wandelde en at met deze bosdieren.

Becky Bartels, die dicht bij het bos werkt voor een boerderij met geredde dieren, maakte zich zorgen om Bonnie. Want hoewel Bonnie zich tot dusver staande had weten te houden, wist Becky dat dit niet voor eeuwig ging duren. Er was een gruwelijke winter op komst.

Elke dag ging Becky daarom met een slee met eten naar Bonnie toe. Net zolang tot Bonnie, die nogal mensenschuw was geworden, haar vertrouwde. Door een reddingsteam werd Bonnie uit het bos gehaald en overgebracht naar haar nieuwe huis. Bonnie maakt het goed.
Filmpje