Je kent het wel; soms heb je van die dagen waarop alles gvd tegen lijkt te zitten en kan een flink potje schelden je helpen de nodige stoom af te blazen.

Heb jij een vocabulaire waar een bootwerker nog een puntje aan kan zuigen? Uit nieuw onderzoek blijkt dat je dan behoorlijk intelligent bent.

Uit het onderzoek van het Amerikaanse Marist College en het Massachusetts College of Liberal Artsblijkt dat een direct verband bestaat tussen een hoge intelligentie en veel vloeken. Voor het onderzoek werden van zo’n 400 proefpersonen drie uur van hun dagelijkse gesprekken opgenomen, als kers op de taart mochten de proefpersonen zoveel mogelijk verschillende scheldwoorden opdreunen in één minuut. Hierna werd hen dezelfde vraag gesteld, maar dan met een ander onderwerp; ze moesten nu zoveel mogelijk verschillende diersoorten opnoemen in een minuut. Wat bleek? De deelnemers die de meeste verschillende scheldwoorden konden opnoemen, presteerden ook beter in het tweede gedeelte van het onderzoek.

Het Personality and Individual Differences-rapportonderzoek van de University of Rochester kan de uitkomsten samen. Uit dat onderzoek blijkt dat slimme mensen vaker schelden dan mensen met een laag IQ. Dat werd getest bij 1000 mensen waarbij 400 verschillende gewoontes van hen werden onderzocht. Wat nog? Vloeken bevordert je uithoudingsvermogen en kan pijn verlichten. Laat je maar even goed gaan dus.