Het is de nachtmerrie van elke jonge ouder, je kleuter valt in het water terwijl je even niet oplet. Een Canadese fabrikant levert daarom een 'onbeklimbare' ladder bij zijn zwembadje. Deze blijkt voor peuters zoals Cody Wyman alleen makkelijker te beklimmen dan gedacht.

Cody's succesvolle klimpoging werd gefilmd door zijn vader Keith. Hij zette het filmpje vervolgens online als waarschuwing voor andere ouders. De video inmiddels meer dan 20 miljoen keer bekeken op Facebook.

De ladder bij het zwembadje zou ingeklapt niet beklimbaar moeten zijn voor kinderen. "Ik zal alvast een nieuwe ladder kopen", schrijft Keith op Facebook. Wyman schrijft er wel bij dat zijn zoon over "serieuze kracht in zijn bovenlichaam beschikt."

Wyman waarschuwt andere ouders om hun kinderen niet uit het oog te verliezen. "Cody had maar eventjes nodig om dit ding zonder sporten te beklimmen. Als een kind van twee dat kan, dan kan een van zes dat ook."

De onbeklimbare ladder is in Canada gemaakt. De familie heeft inmiddels contact gezocht met het bedrijf wacht nog op antwoord.