Een passagier die een vlucht maakte met Thai Airways heeft een boete van maar liefst 96 dollar (omgerekend 80 euro) gekregen omdat zijn achternaam te lang was. Het verhaal ging viraal nadat hij zijn beklag deed op een online forum.

De Thaise man had de tickets voor zijn gezinsvakantie online geboekt, maar omdat hun achternaam zo lang was, knipte de site van Thai Airways, tot onwetendheid van de familie, een stukje af. Eenmaal aangekomen op de luchthaven bleken de namen op hun paspoorten en tickets niet te kloppen. Na een verhitte discussie kreeg het gezin te horen dat ze 3000 baht (80 euro) moesten betalen, wilden ze kunnen verder vliegen.

Nadat de passagier een klacht had ingediend, kwam er uiteindelijk toch een verontschuldiging vanuit de luchtvaartmaatschappij: “Wij willen onze excuses aanbieden voor het ongemak dat deze klant heeft ervaren. Ons online bookingsysteem laat maar 25 tekens toe voor achternamen. We zijn van plan in de toekomst de website aan te passen, zodat mensen met extreem lange achternamen beter geďnformeerd zijn over wat ze moeten doen.”