Wie zaterdag 5 mei mee wil doen met de Internationale dag van het naakt tuinieren mag wel oppassen. Met het lekkere weer en het brandende zonnetje kunnen tuinliefhebbers zich maar beter goed insmeren.

De Internationale dag van het naakt tuinieren bestaat al sinds 2005. Een Amerikaanse nudistenorganisatie vond dat tuinieren net zo goed naakt gedaan kon worden en dat dit zelfs aan een een positief zelfbeeld kan bijdragen. Volgens de organisatoren zijn mensen vrij snel bereid om naakt te tuinieren. Het enige waarbij de drempel om de kleren uit te trekken lager ligt is naaktzwemmen.

Voordat alle kleren uit gaan is het wel verstandig om te kijken of je niet illegaal bezig bent. Naakt tuinieren is namelijk niet overal toegestaan. In de eigen tuin is het in principe toegestaan, maar dan wel alleen als de buren het niet kunnen zien. Stappen de buren naar de politie, dan kan dit zomaar leiden tot een proces-verbaal voor exhibitionisme.

Met een zonkans van 90 procent wordt het oppassen geblazen. Naast de felle zon liggen er meer gevaren op de loer voor de onbedekte tuinders; zo kan een wesp of brandnetel normaal al vervelend zijn, maar je wilt deze al helemaal niet in aanraking laten komen met bepaalde lichaamsdelen.