Een bejaarde vrouw uit Wales heeft de rechter zover gekregen het testament van haar overleden partner aan te passen. De man was bij zijn dood zo'n 1,5 miljoen pond (ruim 1,7 miljoen euro) waard, maar liet geen cent na aan de vrouw met wie hij al 42 jaar samen was. ,,Een fout", aldus de rechter.

Prostaatkankerpatiënt Wynford Hodge, eigenaar van een landgoed met een caravanpark in Wales, overleed vorig jaar op 94-jarige leeftijd. Voor zijn dood liet de man tien verschillende testamenten opstellen, meldt BBC News. In het laatste exemplaar liet hij zijn vermogen na aan twee hulpjes, die de laatste jaren van zijn leven onder meer boodschappen voor hem hadden gedaan.

De man benadrukte dat er absoluut niets zou gaan naar Joan Thompson (79), de vrouw met wie hij al vier decennia samen was en die hem de laatste jaren had verzorgd. Ook haar vier kinderen hoefden op niks te rekenen. De vrouw kon haar hoofd zelf prima boven water houden, vond hij.

Daar denkt de rechter anders over; Thompson heeft slechts 2.500 pond (ruim 2.800 euro) aan spaargeld op de bank. En ze verblijft tegen haar zin in een verzorgingshuis, terwijl ze dolgraag op het land van haar man was blijven wonen.

De rechter vindt dat de overleden Hodge niet heeft voldaan aan de verantwoordelijkheden die hij tegenover zijn levenspartner had. Daarom krijgt de vrouw een huis op het landgoed van haar man, dat omgerekend ruim 258.000 euro waard is. Daarnaast krijgt ze zo'n 217.000 euro om de woning op te knappen en om voortaan van rond te komen.

Het merendeel van de erfenis belandt nog steeds bij de twee hulpjes, Karla Evans en Agon Berisha. De twee zijn een stel en hebben volgens The Mirror twee jonge kinderen. De vrouw heeft benadrukt dat ze niet zo nodig miljonair hoeft te zijn, maar tevreden is als ze jaarlijks op vakantie kan en genoeg geld heeft om haar kinderen te verzorgen.