Een 16-jarige jongen is dinsdagavond in Winterswijk bedreigd met een slijptol door een dief die zijn nieuwe fiets wilde stelen. De tiener had de dief in een hoek gedreven na een achtervolging vanaf de Europalaan.

Rond 23.10 uur ziet de 16-jarige iemand het slot van zijn fiets doorslijpen. De tiener spreekt de fietsendief hierop aan en duwt hem naar de grond. Die staat op en vlucht.

De 16-jarige is niet bang en rent achter hem aan. Ondertussen belt hij de politie. Na enkele ogenblikken kan de dief geen kant meer op en bedreigt hij zijn achtervolger met de slijptol. Enkele tellen later arriveren agenten, die de fietsendief arresteren.

Volgens politiechef Peter Cnossen is de dief een jongeman die al jarenlang crimineel actief is in Winterswijk. ,,Een twintiger die we goed kennen vanwege allerlei vermogensdelicten, voornamelijk diefstallen. De mensen in Winterswijk weten wel wie het is. Hij is nu voor de zoveelste keer aangehouden.’’

De moedige tiener die de veelpleger achtervolgde en de politie op het spoor zette van de fietsendief, is uitgenodigd voor een inkijkje bij de politie. Ook wordt hij beloond met een cadeaubon.

De politie wil weten of de slijptol gestolen is en vraagt getuigen en/of de eigenaar zich te melden.
Foto