Een 80-jarige vader en zijn twee zonen van 45 en 46 jaar zijn in de rechtbank van Arnhem veroordeeld voor het bezitten van 2.633 hennepplanten op hun boerderij in Braamt. De straffen lopen uiteen van één maand voorwaardelijke celstraf tot een werkstraf van 240 uur.

Een vierde verdachte, een man die namen zou hebben verstrekt van personen die konden helpen met de kwekerij, is vrijgesproken omdat er niet genoeg bewijs tegen hem was.

De hennepkwekerij werd op 20 januari vorig jaar ontdekt. Het boerenbedrijf van de vader en de twee zonen zat in geldnood en gaf twee onbekenden toestemming om een hennepkwekerij in de loods op te zetten.

De man van 45 is een taakstraf van 240 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. De andere zoon krijgt één maand voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 120 uur, terwijl de vader alleen één maand voorwaardelijke celstraf heeft gekregen.

Met de hennepkwekerij zou één ton zijn verdiend. Dat bedrag werd verdeeld onder de drie eigenaren van het boerenbedrijf en de twee onbekenden die de hennepkwekerij opzetten.

De drie familieleden moeten ieder een bedrag van 17.000 euro terugbetalen.