Een Britse vrouw wil graag haar onenightstand van vijftien jaar geleden terugvinden, zodat ze hem kan voorstellen aan... zijn dochter. En probleem: Terri Reid (32) weet zelfs zijn naam niet meer. ,,Het enige dat ik nog zeker weet, is dat hij uit Wales kwam. En dat hij groot en knap was, met een donkere huidskleur."

De moeder leerde haar scharrel kennen in een discotheek toen ze 17 jaar oud was. Na een wilde nacht scheidden hun wegen, enkele weken later ontdekte Terri dat ze zwanger was. ,,Chanell is nu oud genoeg om te begrijpen wat er is gebeurd. Ze wil het ook, dus ik doe dit voor haar."

De leeftijd van haar kortstondige avontuurtje weet ze niet precies. ,,Hij zal niet veel ouder zijn geweest dan ik, misschien een jaar of twee. Volgens mij was hij met een vriend op vakantie in Blackpool. Ik was aan het stappen met een vriendin en haar broer. We belandden in een discotheek, maar die bestaat niet meer. Hoe die heette? Goh, de Sanuk of zo?" aldus Reid, die nog in het Engelse Blackpool woont.

Ze geeft toe dat het geheugen haar in de steek laat. Zelfs zijn naam weet ze niet meer. ,,Volgens mij moet het iets in de trant van Liam zijn geweest. Hij had een Welsh accent. Nadat we hadden kennisgemaakt, zijn we naar het appartement van mijn vriendin gegaan, boven de afhaalchinees. Van het een kwam het ander. De dag erna is hij naar zijn hotel teruggekeerd."

,,Ik betreur dat Chanell er is gekomen na een onnozele flirt. Dat was misschien verkeerd, maar ik heb er wel een prachtige dochter aan overgehouden. Ik heb ook veel steun van mijn familie gekregen, ze is gelukkig."

Twee jaar geleden begon Chanell lastige vragen over haar vader te stellen. ,,Ik heb haar de situatie uitgelegd en ze begreep het. Nu is ze klaar voor de volgende stap, een ontmoeting. We willen niets van hem, ze wil gewoon haar papa leren kennen."
Foto