De Franse celliste Ophélie Gaillard heeft haar eeuwenoude instrument terug, twee dagen nadat ze hem was kwijtgeraakt bij een straatroof. De cello uit 1737 van bouwer Gofriller is 1,3 miljoen euro waard.

Donderdag werd Gaillard overvallen in de buurt van haar woning in Parijs. De met een mes bewapende overvaller nam haar muziekkoffer en mobiele telefoon mee en vluchtte te voet.

Wanhopig plaatste Gaillard een oproep op Facebook over de cello, die ze langdurig te leen kreeg van een bank. Het bericht werd 10.000 keer gedeeld.

Ruit ingeslagen
Al snel kreeg de celliste een telefoontje dat het instrument buiten haar appartement lag. Ze vond de cello in een auto waarvan de ruit was ingeslagen.

"Ik heb twee dagen niet kunnen slapen. Ik ben zo blij dat ik het instrument terug heb. Het was een nachtmerrie van twee dagen", reageerde Gaillard. De cello werd in goede staat teruggevonden.

De politie denkt dat de straatrover nooit uit was op het dure instrument. "Zoiets verkoop je niet even aan een heler op een straathoek."
Foto