Je kunt de dag beter beginnen met een stuk pizza dan met een kom ontbijtgranen. Dat zegt diëtiste Chelsea Amer. Ze legt uit dat pizza meer eiwitten, meer verse ingrediënten en minder suiker bevat dan de meeste cruesli, corn flakes en aanverwanten.

De deskundige is bloedserieus als ze zegt dat je beter kunt ontbijten met pizza. De meeste ontbijtgranen bevatten nauwelijks voedingswaarden en er zitten niet genoeg eiwitten en gezonde vetten in, vindt ze. Terwijl pizza volgens haar een uitgebalanceerde hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten bevat plus nog wat groenten.

“Het zal je verbazen dat er in een stuk pizza en in een kommetje ontbijtgranen met melk bijna evenveel calorieën zitten,” vertelt ze Daily Mail. “Maar in pizza zitten meer eiwitten, waardoor je veel langer een verzadigd gevoel hebt.”

Als voordeel noemt ze ook nog dat een slice pizza in de ochtend voorkomt dat je later veel gaat snacken. Tenslotte zegt ze nog dat de meeste ontbijtgranen niet als onderdeel van een gebalanceerd eetpatroon gelden, omdat ze veel te veel suiker bevatten.