De Amerikaanse 'serieverstekeling' Marilyn Hartman zit weer in de cel. Ze moest van de rechter wegblijven van vliegvelden, maar liep op de luchthaven O'Hare in Chicago toch weer tegen de lamp.

De vrouw was enkele dagen voor het incident op vrije voeten gekomen. Ze was eerder deze maand opgepakt nadat ze zonder ticket van Chicago naar Londen was gevlogen. De 66-jarige vrouw glipte in het verleden vaker zonder ticket aan boord van vliegtuigen. Het leverde haar de bijnaam 'serial stowaway' op.

Medewerkers van het vliegveld bij Chicago betrapten Hartman afgelopen weekend. De vrouw liep 's nachts rond in een gedeelte van de luchthaven waar privévliegtuigen worden onderhouden. Ze weigerde te vertrekken.

De autoriteiten arresteerden Hartman later op een andere plek op het vliegveld. Ze zit nu weer vast omdat ze de voorwaarden van haar voorwaardelijke invrijheidstelling heeft overtreden. De politie had al gewaarschuwd dat de kans op recidive groot is als de vrouw geen psychische hulp krijgt.

De vrouw, die in een seniorenwoning woont in een buitenwijk van Chicago, werd al gearresteerd op luchthavens in de Amerikaanse staten Illinois, Arizona, Californië en Florida. In 2014 vloog ze zonder ticket ten minste één keer naar Hawaï.

Door haar opmerkelijke gewoonte is Hartman inmiddels een bekend persoon, ze heeft een fanpagina op Facebook.
Foto