Een wandeling in het Hoogbos in de Voerstreek, vlak over de grens bij Mheer, is voor Margriet Rennenberg uitgelopen op een drama. Volgens de vrouw is haar hond vrijdagmiddag doodgeschoten.

"Ik hoorde een schot, daarna gejank en vervolgens nog een schot", zegt de geboren Maastrichtse, die inmiddels in de Belgische grensplaats Voeren woont.

De vrouw was vrijdagmiddag op pad met haar twee honden. Een hond hield ze netjes aangelijnd. Haar andere trouwe viervoeter, een Duitse herder genaamd Moos, mocht loslopen. "Ze liep een stukje vooruit. Dat deed ze wel vaker", zegt Rennenberg. Opeens hoorde de vrouw twee schoten en gejank.

Rennenberg schrok zich wezenloos. "Ik heb toen op mijn vingers gefloten. Daar luistert Moos altijd goed naar", zegt ze. Maar dit keer kwam haar hond niet terug. "Even later hoorde ik een auto wegrijden."

De Maastrichtse heeft vrijdag en zaterdag urenlang naar haar hond gezocht, maar ze kon Moos nergens meer vinden. "Ik vrees dat mijn hond is doodgeschoten en dat iemand haar heeft meegenomen", zegt Rennenberg. "Dit is écht afschuwelijk. Ik denk overigens niet dat de schutter mijn hond voor een ree heeft aangezien. Een tijdje terug heb ik al eens een woordenwisseling met een jager gehad. Dit omdat ik tijdens het jachtseizoen door het gebied wandelde. Toen werd ik uitgescholden."

Rennenberg heeft inmiddels de politie ingeseind. "Ja, ik weet ook wel dat ik mijn hond eigenlijk aangelijnd moest houden. Maar dat wil niet zeggen dat je dan zo maar een hond mag doodschieten", zegt ze. "Ik hoop dan ook dat andere wandelaars extra alert zijn. Niet dat ik denk dat mijn hond nog ergens opduikt, maar vooral voor hun eigen hond. Ik moet er niet aan denken dat er nog een hond wordt doodgeschoten."