Na het bloedbad in Las Vegas laait de discussie over de wapenwetgeving in de VS weer op. Het is dan ook best bijzonder dat wapens in alle soorten en maten en in grote hoeveelheden zijn toegestaan, maar dat onderstaande 8 dingen wel verboden zijn.

1. Kinder Surprise
De bekende chocolade eieren met een presentje erin zijn te gevaarlijk (!) bevonden. Kinderen overal ter wereld genieten van Kinder Surprise, maar de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft ze verboden, omdat kinderen zouden kunnen stikken in de speeltjes.

2. Haggis
De FDA heeft eveneens de import van dit Schotse gerecht verboden. Amerikanen mogen wel hun eigen Haggis maken, maar de invoer van schapenlong, een ingrediŽnt van haggis, is niet toegestaan.

3. Haaienvinnen
De Chinese delicatesse is sinds 2011 verboden in CaliforniŽ. Als de vinnen van de haai zijn afgesneden, worden de dieren meestal terug in zee gegooid. Daar verdrinken ze vaak, omdat ze onvoldoende kunnen bewegen.

4. Nigella Lawson
De bekende Britse tv-kok mocht de VS niet in, omdat ze in het openbaar had gezegd wel eens drugs te gebruiken. Later werd het verbod opgeheven voor haar show The Taste.

5. Tepels
De filmposter van Sin City 2 met Eva Green in de hoofdrol mocht niet worden vertoond in de VS, omdat er als je heel erg goed kijkt ergens mogelijk een tepel te zien is.

6. Woordenboeken
In 2011 is in Zuid-CaliforniŽ de tiende editie van de Merriam-Webster-woordenboeken verboden, omdat ouders hadden geklaagd dat hun kinderen de definitie van orale seks konden opzoeken.

7. Lange spelletjes bingo
In de staat North Carolina mag een potje bingo niet langer dan vijf uur duren, tenzij het wordt georganiseerd op een jaarmarkt.

8. De ice bucket challenge
Diplomaten uit de VS mochten niet deelnemen aan de actie voor de neurologische aandoening ALS, omdat ze niets mogen doen voor persoonlijk gewin, hoe goed het doel ook is.

Gelukkig is er niets mis mee als je tien pistolen in huis hebt.