Boswachter Floris Hoefakker stuitte tijdens zijn werk op een mooi gemaakte boshut. Eigenlijk mag dat niet, maar toch laat Hoefakker de hut staan, onder een paar voorwaarden. "Ik wil dit stimuleren."

Hoefakker is pas twee maanden boswachter in het Liesbos bij Prinsenbeek in Brabant. Hij ontdekte gisteren een boshut en in plaats van hem af te breken heeft hij een brief opgehangen en wat regels opgesteld. Een foto van de hut en zijn brief zette hij op Twitter. Daarop kreeg hij veel positieve reacties.

"Het is een behoorlijk indrukwekkend bouwwerk, duidelijk door kinderen gemaakt. Het ziet er leuk en netjes uit", vertelt Hoefakker aan EditieNL. Eigenlijk mag het niet. "Er zijn zoveel kinderen die op de iPad spelen de hele dag. Nu bouwen er een paar een hut en dan zou ik hem moeten afbreken, dat gaat er bij mij niet in." Dus laat hij de hut staan.

Wel stelde hij een aantal regels op voor de kinderen, die hij in de brief eerst complimenteert ('wat hebben jullie een ontzettend mooie hut gemaakt'): bouwen met natuurlijke materialen, gebruik takken die op de grond liggen, ruim afval netjes op, haal de schommels en ladder weg, bouw niet hoger dan 1,5 meter en ga héél veel buiten spelen. "De kinderen zullen er ongetwijfeld rekening mee houden", zegt Hoefakker.

Wie het zijn, weet hij niet. "Ik hoorde van een collega dat hier op woensdagmiddag altijd een drietal jongens speelt, maar of zij het zijn...."

Op zijn tweet krijgt Hoefakker veel leuke reacties. "Mensen vinden het leuk dat het eigenlijk niet mag, maar toch wordt gedoogd. Dat we het als Staatsbosbeheer juist stimuleren."
Foto