15 minderjarigen die een ezel in het kleine plattelandsdorpje Sidi Kamel (provincie Sidi Kacem) seksueel hebben misbruikt, zijn behandeld voor rabiŽs die zij van het dier hebben gekregen.

De kinderen, in de leeftijd van 7 tot 15 jaar, werden met spoed naar het Mechraa Belksiri ziekenhuis gebracht waar zij een week verbleven. Zij ontvingen hier medische behandeling nadat een ezel rabiŽs aan hen had overgedragen, meldde de Marokkaanse krant Al Akhbar.

De lokale autoriteiten hebben de inwoners van het dorpje (en omgeving) gewaarschuwd en zijn op zoek naar mogelijke anderen die het dier hebben "benaderd" en "bewonderd", om het risico van de verspreiding van rabiŽs onder de inwoners van de regio te beperken.

Het voorval werd onderwerp van bespotting onder de bevolking van het kleine dorpje, maar het is ook een onderwerp van angst en schaamte voor ouders die zich in het uiterste geheim gehaast hebben om hun kinderen te vaccineren voor het geval dat ze het dier hebben benaderd zonder dit aan anderen te vertellen.

Volgens de krant zou het aantal infecties veel hoger kunnen zijn, omdat sommige ouders hun kinderen naar ziekenhuizen buiten de regio kunnen hebben gebracht om vernedering te voorkomen.

Afgezien van de onwetendheid en seksuele ellende die deze zaak onthult, komt de vraag naar boven wat de Marokkaanse wet nou eigenlijk zegt over bestialiteit? En wat blijkt, bestialiteit is volgens de Marokkaanse wet niet strafbaar. Er zijn wel wetten tegen dierenmishandeling, maar bestialiteit valt hier niet onder.

Ahmed Tazi, voorzitter van de Vereniging voor de Verdediging van Dieren en Natuur (ADAN), benadrukt aan h24.info dat het gebrek aan onderwijs een belangrijke rol speelt in de verspreiding van dit soort gedrag van jongeren in bepaalde regio's. Hij geeft aan dat er een wetsonderwerp in voorbereiding is om aan de regering voorgelegd te worden om deze gedragingen te beŽindigen en voor de wet strafbaar te maken.

De eigenaar van de ezel zal naar alle waarschijnlijk wel vervolgd worden, hij had de ziekte van de ezel moeten melden aan de autoriteiten. De ezel is in deze dubbel slachtoffer, na seksueel te zijn misbruikt heeft de eigenaar de ezel i.v.m. de ziekte moeten afmaken.