Californië wordt de laatste tijd geteisterd door een reeks haaienaanvallen. Showbizzplatform TMZ stak zijn licht op bij Laird Hamilton, een bekende Hawaiiaanse surfer, en die pakte uit met een wel erg opvallende oorzaak.

Laird Hamilton is een heuse celebrity in de States, zeker nadat hij samen met enkele van zijn vrienden op Maui in 2000 de zogenaamde ‘Millennium Wave’ in Tahiti trotseerde. Gevraagd naar de reden achter de recente haaienaanvallen in Californië, deed Hamilton wenkbrauwen fronsen.

“Geloof me: een softdrinkautomaat doodt nog altijd meer mensen dan haaien. De meeste aanvallen zijn ook niet dodelijk, waarbij de haai denkt dat zijn prooi iets heel anders is dan een mens. De meest voorkomende reden dat een haai aanvalt is wanneer een vrouw ongesteld is. Daar denken we niet eens aan, maar dan komt er dikwijls wat bloed vrij in het water. Wie ze dan juist aanvallen, daar denken ze niet aan. ”

“De kans dat je dus gebeten wordt door een haai zijn groter dan dat je door de bliksem getroffen wordt op een dag als deze”, aldus de 53-jarige Hamilton, wijzend naar de volledig blauwe lucht in Malibu. “Logisch dus dat als je een visser bent met bloederige vissen in het water, of wanneer je aanzien wordt als een zeehond, je kansen op een aanval vergroten. Dat is zoals wanneer je tijdens een storm buiten rondloopt met een bliksemafleider en je je afvraagt waarom je toch geraakt wordt.”