"Hij kleedt zich goed, draagt geweldige sokken, heeft bruine ogen en kan koken. Het is niet moeilijk om voor hem te vallen." Amy Krouse Rosenthal plaatste een datingprofiel voor haar man in The New York Times. Ze lijdt aan eierstokkanker en heeft niet lang meer te leven.

In een lange brief somt de Amerikaanse alle pluspunten op van Jason, de man met wie ze al 26 jaar getrouwd is en met wie ze drie kinderen heeft gekregen. "Ik ben zelf nog nooit op Tinder of andere datingsites geweest, dus ik doe het maar zo."

Rosenthal, een Amerikaanse prentenboekenschrijfster, stelt in de brief dat haar man nog goed in vorm is, van live muziek houdt en een geweldig vader is. Hij schildert, reist graag en 'is het type dat tijdens onze eerste echo een bos bloemen meebracht'.

In september 2015 werd de eierstokkanker bij haar geconstateerd. Hun jongste kind was net het huis uit. "Al onze plannen gingen in rook op. Geen reis naar Zuid-Afrika met mijn man en ouders, geen tocht door AziŽ met mijn moeder, niet naar Vancouver. De woorden 'cancelen' en 'cancer' leken opeens hetzelfde te betekenen."

"Ik wil meer tijd doorbrengen met Jason en met mijn kinderen", besluit ze. "Meer tijd om martini's te drinken in een jazzclub op donderdagavond, maar dat gaat niet gebeuren. Ik heb misschien nog maar een paar dagen te leven."

"Dus waarom doe ik dit? Ik hoop dat de juiste persoon dit cadeau voor Jason leest en een nieuw liefdesverhaal voor hem kan beginnen. Daarom laat ik de ruimte hieronder expres leeg want jullie twee verdienen een nieuwe start."

Daaronder staat een leeg vlak, met tot slot de woorden: 'With all my love, Amy'.