Een Brits koppel keek gek op bij de bevalling van hun dochtertje Ella-Rose. De kleine kwam ter wereld met twee melktandjes, zo schrijft The Daily Mail.

Ella-Rose zag het levenslicht door middel van een keizersnede. Toen het meisje haar mondje opende om te huilen, reageerden de artsen verbaasd. Ze zagen twee tandjes zitten, terwijl de meeste baby's pas na zes maanden tanden krijgen. Het fenomeen wordt (con)natale tanden genoemd en komt voor bij 1 op de 2.000 baby's.

,,Vlak na de geboorte was ik nog wat suf van de morfine en andere pijnstillers", herinnert moeder Samantha Lines (29) uit de Britse stad Rugby zich. ,,Ineens zei een verloskundige dat mijn baby twee voortanden had. Het was een complete verrassing. Iedereen was maar aan het zeggen hoe bijzonder dat was. Maar ik had er geen idee van dat het hier om een uitzonderlijk fenomeen ging."

Toen Samantha bijgekomen was van de keizersnede besefte ze hoe uniek haar dochtertje is. De praktijk moet uitwijzen hoe de borstvoeding zal gaan.

,,Haar tandjes zijn klein, dus hopelijk zal het niet te pijnlijk zijn. Ik heb nog flesjes achter de hand voor het geval het te oncomfortabel wordt."

Daarnaast is er nog verstikkingsgevaar, omdat de tandjes van hun dochtertje los kunnen raken. ,,Ik weet niet of ik die tandjes moet poetsen of niet. Ze zien er zo zwak uit. Dus ik weet niet goed of ik er wel mag aan komen", verklaart Samantha. Indien er zich complicaties voordoen, kan de arts beslissen om de tandjes na de tiende levensdag te verwijderen.
Foto