Een 56-jarige oma uit Den Bosch is veroordeeld tot dertig uur taakstraf omdat ze de pestkoppen van haar kleindochter mishandeld zou hebben.

De 13-jarige kleindochter werd al jaren stelselmatig gepest op school, schrijft het Brabants Dagblad. Het meisje werd door klasgenoten gedwongen om huiswerk van de andere kinderen te maken, en toen ze dat weigerde begon het getreiter.

Zo werd ze geregeld in elkaar geslagen en kreeg ze berichtjes met bedreigende en kwetsende teksten, zoals: 'Je bent lelijk. Mijn linkerbil is mooier dan jij'. Als het meisje zou verraden dat ze gepest werd, dreigden de pestkoppen dat ze 'haar paard zouden neersteken'.

De familie van het gepeste meisje kwam op een gegeven moment voor het meisje op en zou de pestkoppen hebben mishandeld. Volgens de oma had dat nooit mogen gebeuren, maar zagen ze geen andere uitweg omdat ze bang waren dat het meisje zelfmoord zou plegen.

De rechtbank in Den Bosch had begrip voor de actie van de familie van het meisje en vindt dat je als ouder of grootouder voor je kind mag opkomen. Daarom bleef het bij taakstraffen.

Naast de oma werden ook de opa en de moeder van het meisje veroordeeld tot een taakstraf.