Een bijzondere reis voor kat Muts maandagavond. Het beestje met drie poten werd vanaf station Coevorden per ongeluk meegenomen naar Zwolle. Machinist Vincent Mepschen nam het dier onder zijn hoede en bracht de verstekeling terug.
Volgens Vincent is Muts door iemand onder de jas meegenomen de trein in. "Gelukkig kwam onze conducteur Oscar erachter en heeft het diertje onder zijn hoede genomen en hem in de cabine van de machinist opgesloten", vertelt Vincent aan Dagblad van het Noorden.
Bekende verschijning
Op station Coevorden kennen ze Muts wel. Het beestje laat zich regelmatig op het station zien. Oscar deelde een foto van Muts in de groepsapp, Vincent herkende Muts en besloot hem in zijn cabine mee terug te nemen naar Coevorden.
"Muts was wel een beetje bang op de terugweg. Hij schrok vooral toen we onderweg een lawaaiige goederentrein passeerden. Maar van de andere kant had hij wel een mooi uitzicht. Hij heeft er vast ook een beetje van genoten.

De eigenaar van de kat, Bas Vrenken, wist niet dat Muts een uitstapje had gemaakt naar Zwolle. "Toen we erover lazen op Facebook, lag hij alweer thuis in zijn mandje", vertelt hij aan de krant.
Bas is blij dat het personeel van Arriva Muts onder zijn hoede heeft genomen. "Anders hadden we Muts misschien nooit meer teruggezien."