Op de zeventiende hole op een golfbaan in het Australische Cairns keken golfers afgelopen weekend hun ogen uit. Een vier meter lange python deed zich tegoed aan een wallaby.

Golfer Robert Willemse maakte foto's van het tafereel. ,,Iedereen was verrast, dit gebeurt natuurlijk niet iedere dag'', vertelt hij aan de BBC. ,,Ik heb er maar vijf minuten naar gekeken, maar ik heb gehoord dat de slang het beest met huid en haar heeft opgegeten.'' De slang is vervolgens een droge rivierbeding in gekropen.

Een woordvoerder van de golfclub laat aan lokale media weten dat inwoners en golfers wel vaker geconfronteerd worden op de golfbaan met 'de natuur'. Iedereen heeft de 18 holes dus gewoon afgemaakt.

De wurgslang, een python, leeft in Indonesia, Papua New Guinea en AustraliŽ. Bioloog Dan Natusch laat weten dat wallabies vaker op het menu van de python staan.,,Het zijn Australisch grootste roofdieren, ze zijn nog groter dan de dingo." Mensen worden volgens hem niet als prooi aangezien. ,,Maar pas op, ze hebben wel scherpe tanden en kunnen bijten.''
Foto