Het zal waarschijnlijk nooit weer goed komen, tussen een 29-jarige inwoonster van Twijzelerheide en haar zus. 'Ik wil haar niet meer in mijn leven', zei de Twijzelerheidse woensdag gedecideerd tegen politierechter Klaas Bunk. De zussen leven al een hele tijd in onmin. De zus zou de Twijzelerheidse op Facebook hebben uitgemaakt voor 'hoer'. 'Er is nog veel meer gebeurd', zei de Twijzelerheidse. De details liet ze achterwege.

Op 21 juli kwam het tot een confrontatie: de zussen raakten slaags in de voortuin van de Twijzelerheidse. Eerder op de dag hadden de vrouwen elkaar bij een tankstation getroffen. Toen de Twijzelerheidse en haar man thuiskwamen, stond de zus in de voortuin. Ze was een brief aan het schrijven. Later zou ze zeggen dat dat was om dingen uit te laggen. De Twijzelerheidse sommeerde de zus om te vertrekken.

De zus had bij de politie verklaard dat ze van achteren was aangevallen. De verdachte zou haar hebben geschopt en op de rug en tegen het hoofd hebben geslagen. Haar zwager zou hard op haar auto hebben geslagen en haar zus zou een deuk in de Audi hebben getrapt. De Twijzelerheidse ontkende niet dat ze haar zus had geslagen. Dat gebeurde nadat ze de zus tot drie keer toe had gevraagd om weg te gaan.

'In een opwelling' had ze haar zus in het gezicht gestompt. Ze ontkende dat ze haar zus had geschopt en dat ze een deuk in de Audi had getrapt. Een buurvrouw had dat wel gezien, maar die was volgens de advocate van de Twijzelerheidse niet onpartijdig. De verdachte en haar man zouden al een hele tijd ruzie hebben met de buurvrouw. Officier van justitie Margreeth Meijer vond dat het slaan en het schoppen van de deuk in de auto kon worden bewezen.

Meijer noemde het 'een zaak waar je verdrietig van wordt'. 'Twee zussen die het niet met elkaar kunnen vinden, waarbij de spanningen zo hoog zijn opgelopen dat er geweld wordt gebruikt'. De rechter achtte het schoppen -zowel tegen de zus als tegen de auto- niet bewezen. Voor het slaan van de zus legde Bunk een geheel voorwaardelijke boete op van 250 euro. Evenals de officier hield hij er rekening mee dat de Twijzelerheidse uit onmacht had gehandeld.